10 راهکار خانگی برای از بین بدن پرز فرش ماشینی
پرز دهی فرش میتواند از لذت خرید فرش نو بکاهد اما میتوان با استفاده از راهکارهای مناسب از این کار جلوگیری کرد. البته ذکر این نکته ضرورری میباشد که الیافهای جنس آکریلیک پرزدهی بیشتری نسبت به دیگر الیافهای مورد استفاده در فرشدارندمهمترین عامل تاثیرگذار روی مدت و شدت پرزدهی فرشهای ماشینی تراکم و تعداد شانه فرش است. به گونه ای که هر چقدر تعداد شانه و تراکم فرش بیشتر باشد پرزدهی آن کمتر خواهد بود.بیشتر بودن شانه بدین معنی است که، هنگام بافت فرش در کارخانه آهار به آن میدهند و این کار باعث میشود نخ و الیاف بهم نزدیکتر شوند، در نتیجه موقع راه رفتن روی فرش پرز کمتری ایجاد میشود. بنابراین اگر مسئله پرزدهی فرش برایتان مهم است، بهتر است تعداد شانه و تراکم فرش را هنگام خرید مدنظر قرار دهید.
فرشهای ماشینی ایرانی در انواع شانه های ۷۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه در بازار موجود میباشند و بر اساس نکته ای که در بالا بیان شد میزان پرزدهی فرشهای ماشینی ۱۲۰۰ شانه از فرشهای ماشینی ۷۰۰ شانه و فرشهای ماشینی ۱۰۰۰ شانه کمتر است.در حالت کلی میتوان گفت میزان پرزدهی فرشهای ماشینی به عواملی همچون ضخامت نخ زمینه، ساختمان و نوع نخ به کار رفته، کیفیت الیاف و آهار به کار رفته، تعداد شانه، تراکم فرش و غیره بستگی دارد. هدف ما از نوشتن این متن، معرفی راهکارهای خانگی مناسب برای جلوگیری ازپرز دهی فرش میباشد.
راهکارهای خانگی عبارتند از:
1- استفاده از کسیه حمام
یکی از قدیمیترین روش ها برای ازبین بردن پرز فرش، استفاده از کسیه حمام میباشد. در این روش ابتدا باید کسیه را خیس کرده و سپس در جهت خواب فرش کشیده شود. این کار را میتوانید چندین بار تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.
2- جارو برقی با مکش بالا
این کار را باید به مدت یک هفته انجام دهید. البته شما میتوانید جاروی حصیری نمداری را روی فرش بکشید تا رطوبت، پرزها را به خود جذبکند.
3- استفاده از شامپو فرش
در این روش شما به دو عدد دستمال نخی سفید نیاز دارید. ابتدا یکی از دستمالها را به شاپو فرش آغشته کنید و روی فرش بکشید و با کمک دستمال دیگری که با آب مرطوب شده روی فرش بکشید تا اثرات شامپو پاک شود
4- استفاده از فرچه
استفاده از این راه کارممکن است به الیاف فرش آسیب بزند، اما اگراین کار به روش اصولی انجام شود، آسیبی به فرش وارد نمیکند. در این روش حتما باید فرچه را خیس کرده و در جهت خواب فرش بکشید.
5- استفاده از دستمال مرطوب
این روش جزء روش های آسان میباشد. بدین صورت که دستمال نخی سفید نمداری را در جهت خواب فرش بکشید وبعد کاملا مشاهده میکنید که پرزهای فرش از بین میروند.
6-استفاده از چسب کاغذی
چسب کاغذی را روی فرش چسبانده و سپس آرام از روی فرش جدا میکنیم تا بتواند پرزهای فرش را به خود جذب کند و از این طریق آنها را از بین ببرد.
7- استفاده از شانههای مخصوص
در این روش باید شانه را در جهت خواب فرش بکشید.
8- استفاده از دستگاه پرزگیر خانگی
این دستگاهها به راحتی و در اسرع وقت پرزهای فرش را به طرز چشمگیری کاهش میدهد.
9- استفاده از فوم نگه دارنده فرش
با استفاده از این روش میتوان باعث کاهش آلودگیها و میکروبها شد و همچنین میزان پرزدهی فرش را به حداقل ممکن میرساند. شما میتوانید این فوم را از سوپرمارکتها وهایپرهای بزرگ تهیه نمایید.
10- استفاده ازدستگاه پرزگیر
این دستگاه در کوتاهترین زمان و به راحتی پرزهای فرش را از بین میبرد. شما میتوانید این دستگاه را از فروشگاههای اینترنتی تهیه کنید.
نکته مهم
برای پرزگیری فرش، مخصوصاً فرش تازه و نو هرگز از مواد شوینده همچون پودرهای لباسشویی دارای آنزیم و غیره استفاده نشود
.در انتها بعد از انجام دادن روش های بالا ممکن است رنگ فرش شما تیره و کدر شود ولی لازم نیست نگران باشید زیرا ما به شما راهکاری معرفی میکنیم که فرش خود را مانند روز اول درخشان کنید. برای این کار ابتدا شما میتوانید ازمخلوط آب و سرکه سفید استفاده کنید و بعد با کمک یک برس آن را روی فرش بمالید، سپس چند ساعتی صبر کنید تا فرش کاملا خشک شود.
اگر هیچ کدام از روش های بالا برای کاهش یا ازبین بردن پرزهای فرش موثر نبود، میتوانید فرش خود را به یک قالشویی معتبر بسپارید و این نکته را به آن ها یاد آوری کنید که هدف این کار شما صرفا پرزگیری فرش میباشد.