درخواست قائم مقام وزیر صمت از معاون اول رییس جمهور
حمایت از فعالان فرش دستباف
درپی فراگیری ویروس کوید ۱۹ که منجر به رکود کسب و کارها شده، قائم مقام وزارت صمت طی نامه ای با شرح مشکلات پیش آمده، پیشنهاداتی برای حمات از حوزه فرش دستباف؛ به معاون اول رییس جمهور ارایه کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی فرش ایران حسین مدرس خیابانی با برشمردن ویژگیهای فرش دستباف آن را به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی و کالای صد در صد ایرانی معرفی کرد که نزدیک به ۱/۵ میلیون نفر شاغل دارد و از این تعداد ۶۳۰ هزار نفر بافنده هستند. وی در ادامه مشکلات روی داده برای بافندگان، پیشه وران و تجار را شرح داده و با ارائه آماری میزان بودجه مورد نیاز قانون بیمه قالیبافان را خواستار شد.
از دیگر پیشنهادات مدرس خیابانی اختصاص بسته معیشتی ویژه بافندگان مناطق محروم و کم برخوردار بوده با میانگین ۳/۳ نفر برای هر خانوار.
- تعویق پرداخت حق بیمه بافندگان در ماههای بهمن ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹ و استمرار محاسبه سوابق در مدت یاد شده.
- عدم انجام بازرسی اشتغال در مورد قالیبافان تا پایان خرداد ۱۳۹۹ (به نحوی که هیچ گونه قطعی بیمه در مدت یادشده اتفاق نیافتد).
- ترتیبی اتخاذ شود تا بیمه شدگان تا شش ماه از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شوند.
- تعویق بدهی مالیاتی،بیمه و ضرایبی برای بخشودگی تعرفه های خدمات آب، برق و سوخت.
- بخشودگی سهم کارفرمای بیمه برای کارگاهای تولید فرش دستباف و عدم الزام به ارایه لیست در سه ماهه چهارم ۱۳۹۸ و سه ماهه اول ۱۳۹۹٫
- حداقل دو ماه حقوق بافندگان بیمه شده کارگاههای متمرکز و غیر متمرکز که نسبت به کاهش نیروی شاغل مبادرت نکرده اند پرداخت شود و یا دستکم سه ماه از پرداخت بیمه خود و بافندگان (سهم کارفرما و کارگر) معاف گردند.
- چک برگشتی واحدهای تولیدی به صورت خرید دین پشتیبانی شود.
- تخصیص تسهیلات و اعتبارات با بهره بانکی پایین برای صاحبان کارگر و اصناف مرتبط با فرش دستباف.
منبع: تی نیوز