نماینده مجلس:
فعالان صنایعدستی و فرش دستباف زیر چتر دولت قرار گیرند
رئیس فراکسیون صنایعدستی و فرش دستباف مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا، خواستار قرار گرفتن فعالان فرش دستباف و صنایعدستی زیر چتر حمایت دولت شد.
به گزارش صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، علی وقفچی در دیدار با مدیرعامل این صندوق، وضعیت اقتصادی فرشبافان و فعالان حوزه صنایعدستی را با توجه به شیوع بیماری کرونا، حساس عنوان کرد و گفت: اگرچه اکنون رکود در تمام حوزههای اقتصادی مشهود است اما امرار معاش بافندگان فرش و فعالان حوزه صنایعدستی دشوار شده و انتظار است این قشر نیز زیر چتر حمایتی دولت قرار گیرند.
وی افزود: اصلاح نام صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی به صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در سال ۹۶ مصوب شده و انتظار میرود تمامی مسئولان دولتی با حمایتهای همهجانبه خود از این «هنر صنعت» زمینه رشد و توسعه آن را فراهم سازند و با تصویب اساسنامه این صندوق با همکاری وزارت صمت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این اقدام به نتیجه نهایی برسد.
وقفچی با تأکید بر اهمیت ماده ۸ قانون حمایت از هنرمندان صنایعدستی و فرش دستباف و نقش اثر بخش صندوق احیا در این زمینه، تصریح کرد: توسعه اقدامات حمایتی از استادکاران، فعالان و شاغلان در حوزه صنایعدستی عامل مهمی برای ارتقای فعالیتهای این حوزه است و مجلس نیز با تصویب تغییر نام صندوق احیا به صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بهدنبال شتاب بیشتر اقدامات مثبت در زمینههای مرتبط بوده است.
وی افزود: مجلس با رصد اقدامات حوزه صنایعدستی و حمایتهای تقنینی و بودجهای خود، همواره پشتیبان راهبردها و راهکارهای بهبود شرایط کسبوکار و توسعه این عرصه بوده است و جای امیدواری دارد با تلاشهای مسئولان شاهد رشد توفیقات روزافزون برای صنایعدستی کشور باشیم.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف اظهار کرد: با افزایش حوزه مأموریتهای صندوق احیا این صندوق در سال جدید فعالیتهای بیشتری را در زمینه حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایعدستی و فرش دستباف انجام خواهد داد.
هادی میرزائی افزود: در شرایط کنونی یکی از تأکیدهای علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، حمایت ویژه از هنرمندان صنایعدستی و فرش دستباف برای گذار از شرایط خطیر کنونی است.
رئیس هیأت مدیره صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف ادامه داد: امروز احیای بناهای تاریخی نهتنها در حوزه میراث کارکرد دارد بلکه در حوزه حمایت از صنایعدستی نیز نقش اثربخشی خواهد داشت.
در حالحاضر یکی از مدلهای ترسیمی برای احیای بناهای تاریخی این مدل است که در قالب ارائه فضایی برای فعالیت هنرمندان صنایعدستی بتوانیم کالبد بنا را نیز مرمت کنیم که این مهم با مشارکت سرمایهگذار بخش خصوصی که دارای شرایط مناسب است، تحقق خواهد یافت.
وی افزود: در عرصه صنایعدستی برپایی نمایشگاهها با معیار بینالمللی که محصولات ارزشمندی را به مخاطبان جهانی ارائه دهد، زمینهساز فروش بهینه محصولات این حوزه را فراهم خواهد کرد.
میرزایی برپایی حراج صنایعدستی را از دیگر راهکارهای مؤثر در رونق فضای کسبوکار در این حوزه خواند و تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا اگر چه حوزه فعالیتهای حوزه صنایعدستی و فرش دستباف را با محدودیت روبهرو کرده است اما مجموعه تصمیمسازان مرتبط با این حوزه همواره تمام تلاش خود را برای بهبود شرایط پیشآمده مصروف داشته و خواهند داشت.
منبع: تی نیوز