عیوب فرش ماشینی هنگام خرید فرش ماشینی (2) :

 

عیوب فرش ماشینی هنگام خرید فرش ماشینی (2) :

 

این مقاله در ادامه مقاله قبلی در مورد عیوب فرش ماشینی است .

قبل از هر چیز به شما توصیه میگردد، فرش ماشینی تان را از طریق خرید مستقیم فرش از کارخانه تهیه کنید تا هم کارخانه ی آن مورد شناخت شما باشد و هم اینکه در قبال فروش اینترنتی فرش ماشینی به شما پاسخ گو باشند و جنس خود را مورد پشتیبانی کارخانه یا شرکت قرار دهند.

فرش ماشینی به دلیل اینکه توسط ماشین و کامپیوتر بافته می شود ،کمتر دچار عیوب فرش ماشینی در بافت می گردد.اما بعضی از فرش ها ممکن است به دلیل اشکال در دستگاه بافت دچار ایراد گردد و فرش ماشینی حاصل از ان دچار مشکل در بافت گردد.و عیوب فرش ماشینی در ان اشکار گردد.

و برخی سودجویان با خرید آن فرش های ماشینی با قیمت ارزان تر از نااگاهی دیگران استفاده کرده و آن را با قیمت گران تر به دیگران بفروشند .اگر شما آگاهی خود را نسبت به فرش ماشینی خوب و با کیفیت بالا ببرید و نشانه های اشکالات یک فرش ماشینی دارای عیب را بفهمید و از موارد عیوب فرش ماشینی اگاه گردید، دیگر در بازار فرش و مشاهده فرش، از عیوب موجود در آن بی اطلاع نخواهید بود .

 

 

ادامه عیوب فرش ماشینی :

 

۱۶) نقشه شكسته:

اگر در موقعي كه چندين كارت براي در آوردن طرح گل چيده شوند،‌ برای دوخت كردن كارتها يك كارت دوخته نشوند و جاي ‌آنها خالي باشد، در موقع بافت رفتن به علت نبودن كارت مربوط شكستگي در طرح به وجود مي آيد يا ممكن است سيلندر فرمان به عللي جاي تعويض يك كارت، دو كارت و چند كارت را به جلو برد و در نتيجه به ازاي كارتهاي عبور داده شده، بافت انجام شده و شكستگي در طرح ايجاد مي نمايد.

 

۱۷) تيغ خوردگي- پارگي:

اين عيب از موارد عیوب فرش ماشینی در اثر برخورد تيغ به تالس باعث پارگي تالس شده و يا امكان دارد در اثر گير كردن تالس با قسمتي از ماشين باعث پاره شدن تالس شود.

 

۱۸) كمبود يا اضافه متراژ:

این مورد از عیوب فرش ماشینی به دلایلی مانند خرابي شانه،‌ اشتباه بودن دنده متغير تراكم پودي در پودها باعث تغيير متراژ تالس شود كه در اثر تغييرات زياد باعث كم شدن درجه تالس مي گردد.

 

۱۹) كارت مورب:

هنگامي كه سيلندر فرمان جهت تعويض كارت حركت دوراني انجام مي دهد، در بعضي از مواقع كارت دقيقاً بر روي سيلندر فرمان قرار نمي گيرد و به صورت مورب بر روي يال چند ضلعي سيلندر فرمان قرار مي گيرد و بدين ترتيب عده اي از سوزنها كه كارت در مقابل آن قرار نگرفته بافت انجام مي دهند و عده ديگر از سوزنها كه با قسمتي از كارت تماس دارند به طور نامرتب و طبق بافت،‌ بافت نرفته و بعضي كه نبايستی بافت رود بافت مي رود و در نتيجه روي تالس عيب كارت مورب ايجاد مي شود.

 

۲۰) كمبود سر طاقه يا كجي سر طاقه – كجي حاشيه:

از موارد دیگر عیوب فرش ماشینی کجی حاشیه است که به تفصیل توضیح داده می شود:

موقعي كه يك تالس بافته مي شود، بايد تا شروع تالس بعدي يك فاصله اي وجود داشته باشد و اين قسمت به بافت (گوني بافت) يا ساده بافت معروف است. اگر اين فاصله كم باشد، در موقع برش (جدا كردن تالس از ماشين) و دوخت مجدد آن براي عمليات تكميل با اشكال مواجه خواهيم شد و ماشين دوخت (سر دوز) نخواهد توانست به راحتي دو تالس را به هم دوخت كند. پس در موقع بافندگي، پس از اتمام بايد تعداد كارتهاي ساده (بدون سوراخ) به مقدار كافي وجود داشته باشد. در صورت كمبود، بافنده بايد با دست اين كارتها را تكرار كند تا مقدار بافت بدون پرز (ساده بافت) كامل شود.

 

عيب كجي سر طاقه در مواقعي كه بخواهيم قالبها را از ماشيني جدا نماييم، توسط كارگر به وجود مي آيد و بر اثر بي دقتي آن شخص قسمت ساده بافت بين دو تالس صاف و يكنواخت برش نمي خورد و در موقع دوخت مجدد قالبها در قسمت تكميل، ماشين دوخت نخواهد توانست دو تالس را به راحتي به هم بدوزد.

 

۲۱) خرابي و كمبود كناره:

در قسمتهاي انتهايي هر تالس از چهار طرف يك قسمت ساده بافت كه رنگ آن بستگي به رنگ زمينه تالس دارد و مقدار آن ۲ الي ۳ سانتي متر مي باشد. اگر اين مقدار كمتر از حد معمول باشد، در قسمت بافندگي عيب محسوب مي شود.و جز موارد اساسی عیوب فرش ماشینی می باشد که در زیبایی فرش بسیار تاثیر گذار است . ممكن است اين عيب از كارتهاي قسمت ژاكارد باشد. همچنين در بعضي مواقع ممكن است بعضي رنگ هاي ديگر (تغيير از رنگ زمينه) در اين ديده شود كه اين نيز ناشي از اشتباه در كارت مي باشد. هم چنين كمبود كناره باعث مي شود كه وقتي كناره هاي تالس دوخت خورد، عرض قسمت كناره كاهش يابد.

 

۲۲) روغن زدگي:

در ماشين بافندگي در هنگام بافت تالس ممكن است لكه هاي روغن از قسمت هاي مختلف ماشين مثل ژاكارد يا تشتك روغن و يا قسمت هاي ديگر بر روي چله ها و يا نخ هاي خاب ریخته و لكه هاي روغن روي تالس ايجاد نمايد.و در صورت مشاهده ی لکه های روغن در فرش تان متوجه شوید که با یکی از موارد عیوب فرش ماشینی مواجه می باشید .

 

۲۳) جاي خالي:

در اثر پاره شدن نخ خاب ايجاد مي شود كه به صورت رگه هاي طولي در پشت قالي است.پشت قالی تان را مورد بررسی قرار دهید، زیرا بسیاری از عیوب فرش ماشینی و تمیزی بافت از پشت قالی مشخص می باشد .

 

۲۴) نخ اضافي:

در اثر بالا رفتن جمع ميل ميلك كه يك ميل ميلك به بقيه گير كرده است.و باعث به وجود امدن عیب در فرش ماشینی میگردد.

 

۲۵) تكرار سيلندر:

در اثر تعويض نشدن كارت طرح قالي نقشه يك قسمت تكرار شده است.و باعث اضافه شده یک عیب به عیوب فرش ماشینی می گردد.

 

۲۶) اشتباه نقشه:

این مورد از عیوب فرش ماشینی در اثر اشتباه بودن نقشه يا غلط سوار كردن نقشه اتفاق مي افتد.

 

۲۷) اختلاف پارتي رنگي:

در اثر جايگزين كردن بوبين دو رنگ در يك قسمت يا شيدهاي مختلف يك رنگ باشد.

 

۲۸) روزدگي آهار:

در اثر مصرف بيش از حد آهار مصرفي كه باعث نفوذ به روي قالي مي كند.

 

۲۹) پارگي تار:

در اثر پارگي نخ تار و عدم رسيدگي كارگر مربوطه است.که شما باید قادر به تشخیص یکپارچگی فرش ماشینی باشید و بتوانید این دست عیوب فرش ماشینی را تشخیص دهید.

 

۳۰) راه راه شدن عرض:

اين عيب در اثر تنظيم نبودن تيغ تراش در مرحله تكميل اتفاق مي افتد.

 

۳۱) قفسه:

در اثر گير كردن چند هارنيش يا بودن پرز در لابه لاي نخ تار يك واحد كوچك بدون خاب مي شود.

 

۳۲) خاب سوختگي:

عيبي كه در اثر استفاده از نخ هاي خاب با دو جنس و عدم دقت و توجه تكميل به اين تفاوت اساسي كه يكي از نخ ها ذوب شده كه در سطح قالي ظاهر مشاهده مي شود.

 

۳۳) قلاب خوردگي:

اين عيب در هنگام پشت پاك كني قالي زير به وجود می آید و عدم تنظيم ماشين پشت پاك كني باعث بد تراش خوردن پشت قالي می شود و در نتیجه نخ هاي بريده يا بيرون كشيده در پشت قالي فراوان ديده مي شود.

 

۳۴) خرابي ريشه و زيگزاگ:

عدم تنظيم چرخ ريشه يا زيگزاگ كه در فواصل معين و با خط مستقيم عمل نشده است.

 

۳۵) عيوب متفرقه:

اين عيب مثل بافته نشدن يك قسمت نقشه است كه در اثر خالي شدن ماكو از پود و تنظيم طرح با نقشه مي شود.

 

 

عیبوب ثانویه پس از درجه بندی 

 

عيب هايي نيز در موقع تكميل و پس از درجه بندي اوليه در تالس به وجود مي آيد كه درجه تالس را كاهش مي دهد و عبارتند از:

 

۱) خرابي پشت پاك كني:

به علت تنظيم نبودن شانه ها و اهرم های صفحه اي در ماشين تراش، پشت تالس زيري كه معمولاً پاك مي گردد، خوب پاك نشده و در محل هایی سر نخها به وفور مشاهده مي شود.

 

۲) سوزني بودن آهار:

اگر آهار رقيق باشد و بيش از حد به تالس زده شود، به نخهاي خاب روي تالس نفوذ كرده و سطح تالس را خراب مي كند. در اين صورت به اين عيب، سوزني شدن آهار مي گويند و اين بيشتر در مورد تالس زير مي باشد كه وزن كمتري داشته و محل بيرون كشيدن نخ ضايعات در ماشين پشت پاك كني خالي است و باعث نفوذ آهار به سطح تالس مي شود.

 

۳) كمبود آهار:

اگر آهار كم زده شود، باعث شل شدن تالس يا انعطاف پذيري بيش از حد تالس شده كه اين مسئله باعث كاهش ريشه به خصوص در قسمت وسط و زود كنده شدن پايل ها و كاهش دوام و عمر آنها مي شود.

 

۴) خرابي شيرينگ:

اگر تيغ ماشين شيرينگ كند شود و تنظيم مكاني مناسبي نداشته باشد، باعث كندگي در سطح تالس و به وجود آوردن رگه هاي عرضي روي تالس مي شود. بدين صورت كه در نقاط مختلف تراش هاي متفاوتي را مشاهده خواهيم بود و اين تراش ها در عرض تالس ثابت خواهد ماند.

 

۵) خرابي زيگزاگ و ريشه:

همان طوري كه پيداست، اين عيب در مرحله دور دوزي و ريشه دوزي به وجود مي آيد و اگر چرخ ريشه دوز يا زيگزاگ تنظيم نباشد، اين امر موجب مي گردد كه ريشه ها در رديف طولي قرار نداشته و باعث كاهش مرغوبيت تالس مي گردد.

 

۶) سايه روشن:

در هنگام تكميل تالس، اين عيب بر اثر فشار غلتك هاي ماشين قسمت كه با سطح تالس در تماس هستند ايجاد مي شود. هم چنين تغيير جهت حركت غلتك ها نيز در قسمت هاي مختلف ديگر باعث مي گردد كه قسمت هاي مختلف تالس متفاوت باشد و يك حالت سايه روشن ايجاد كند. اين عيب به خصوص در ماشين آهار موقعي كه پشت تالس رطوبت زده و يا آهار رقيق به آن زده مي شود، با فشار كم غلتك ها باعث ايجاد خاب و از طرفي با كم و زياد بودن مقدار تر بودن ريشه ها مقدار زاويه خاب فرق نموده و بنابراين انعكاس نورهاي مختلف را در سطح تالس مشاهده باشيم.

 

۷) كجي سر طاقه:

در قسمت تكميل نيز در هنگام جدا كردن قالي ها ممكن است كارگر موقع برش دو قالي نتواند در يك خط مستقيم قسمت ساده بافت بدون پرز را برش دهد و به همين دليل اين مورد از عیوب فرش ماشینی به وجود آيد.

 

۸) رفوي مشخص:

بعضي از قالي ها كه داراي كمبود يا خرابي و يا اشتباه بافت يا كچلي و.... دارند. در قسمت تكميل توسط افراد رفوگر اين عيوب برطرف مي شود و ممكن است رفوگر اين عيوب را خوب برطرف نكند و يا اصلاً به آنها برخورد نكند و در قسمت بازديد نهايي و يا كنترل نهايي پس از ماشين آهار به صورت برجسته و يا عدم وجود بافت در آن قسمت كاملاً در پشت تالس مشخص مي باشد.

 

۹) نداشتن سر طاقه:

در موقع برش قالب ها توسط كارگر در قسمت تكميل، كارگر قسمت ساده بافت را خيلي نزديك به پرز كناره برش دهد، به طوري كه اصلاً سرطاقه وجود نداشته باشد. اين مسئله موجب مي شود كه در هنگام ريشه كردن تالس در قسمت نهايي تكميل با اشكال مواجه مي شويم.

 

۱۰) روغن زدگي:

اين عيب نيز ممكن است در روي تالس توسط ماشين هاي تكميل ايجاد شود و ريخته شدن لكه هاي روغن بر روي تالس از ماشين هاي مختلف تكميل اين مورد از عیوب فرش ماشینی را ايجاد مي كند

نظرات کاربران

کد امنیتی

  • ای کاش عیوب رو همراه با تصویر میذاشتید که واضح باشه

  • بله حتما این مورد در مطالب آموزشی بعدی مد نظر خواهد بود.

  • سلام من قالیشویی دارم به عیوب فرش واقف هستم با مشتری درگیر هستم ازم شکایت کرده. چند بار رفتم دادگاه . البته قبلش به اتحادیه شکایت کرده بود. با دردسر اتحادیه رو قانع کردم . پرونده رو برده دادگاه. قاضی حق رو به اون داده بدون اینکه چیزی از فرش حالیش بشه. عیب فرش به اینصورت بود که در کارخانه وسط فرش در طول دوتار کم بافته شده. و بعد از شست و شو بصورت قارچ خوردگی روی فرش پیداس . ۳۰۰هزار تومن دادم رفوگر از پشت جفتش کرد ولی میگه باید برام فرش بخری. لطفا اگه راه داره بصورت تخصصی و با عکس توضیح برام بفرستین بذارم روی پرونده. ممنون میشم