11روش مراقبت از فرش ماشینی

10+1 روش مراقبت از فرش ماشینی 

ما در این مقاله سعی کرده ایم که روش های مراقبت از فرش ماشینی را برای شما توضیح دهیم تا شما با به کار بردن این روش ها به افزایش طول عمر فرش خود کمک کنید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  1. اصول جارو کردن فرش 
  2. جنس فرش ماشینی
  3. سطح پهن کردن فرش
  4. جابه جایی فرش در اتاق ها
  5. از بین بردن لکه های فرش 
  6. نحوه قرار گیری صحیح فرش 
  7. شستشوی صحیح فرش ماشینی
  8. رعایت اصول در هنگام حمل فرش 
  9. اصول انبارداری و جلوگیری از بید فرش 
  10. جابه جایی اجسام سنگین از روی فرش
  11. نحوه مراقبت از ریشه ها و کناره ها

اصول جارو کردن فرش

مهمترین اصول جارو زدن این است که ابتدا باید جهت فرش یا به اصطلاح خواب فرش را پیدا کنید و در همان جهت جارو کنید. بهتر است قسمت هایی از فرش ماشینی که رفت و آمد بیشتری روی آن صورت می گیرد هفته ای یک مرتبه باید جارو شود. بهتر است هنگام جارو زدن گهگاهی مسیر را عوض کنید و از جهات مختلف جارو بزنید تا پرز و بافت فرش، حالت عادی خود را از دست ندهد. استفاده کردن از جاروبرقی هایی با برس ضربه زننده برای جذب گرد و غبار بسیار موثر است البته این نکته را به یاد داشته باشید که فرش های ماشینی که ساختار پر پرز و متراکم دارند مخصوصا نوع پشمی آن در برابر برس حساس می باشند و پرز پرز می شوند.

نکته: به هیچ عنوان برای جارو زدن فرش های ماشینی از جارو دستی استفاده نکنید زیرا جارو دستی گرد و خاک را به داخل فرش منتقل می کند و به مرور باعث ساییدگی فرش می شود.

جنس فرش ماشینی

جنس فرش ماشینی در عمر فرش تاثیر بالایی دارد

یکی از روش های محافظت از فرش ماشینی جنس ان است زیرا انواع جنس فرش ماشینی در طول عمر آن تاثیر بالایی دارد به طور مثال فرش ماشینی 1200 شانه به دلیل اینکه در بافت نخ آن ها از الیاف نازکتری استفاده شده است ضخامت کمتری دارد، بنابراین برای مکان هایی که آلودگی کمتری دارند مانند اتاق پذیرایی، بسیار مناسب می باشد. فرش ماشینی 700 شانه چون الیاف ضخیم تری دارد برای مکان های پر رفت و آمد مناسب است و هم چنین فرش هایی که با الیاف اکرویلیک هیت ست شده بافته شده اند نسبت به الیاف پلی استر از مقاومت و استحکام بیشتری در برابر نور آفتاب، حررات برخوردار هستند.

سطح پهن کردن فرش

تمیز کردن سطح پهن کردن فرش

کفپوش و سطحی که فرش روی آن پهن می شود در عمر و نگهداری فرش ماشینی بسیار موثر است به همین دلیل قبل از پهن کردن فرش حتما زیر آن را جارو بکشید تا سطح عاری از هر گونه گرد و خاک شود. هم چنین سطح باید صاف و خشک باشد زیرا سطح مرطوب باعث کپک زدگی فرش و پوسیدگی آن می شود. فرش نباید در جایی قرار بگیرد که نور خورشید مستقیم روی آن بتابد زیرا بتدریج باعث کم رنگ شدن رنگ ها و افت کیفیت تار و پود فرش می شود.

نکته: به هیچ عنوان نباید فرش ماشینی روی فرش ماشینی دیگر پهن کرد.برای کف پوش های سرامیک که سطح لیزی دارند و فرش روی آن حرکت می کند بهتر است از ترمز فرش استفاده کنید البته راه کارهایی دیگری هم برای جلوگیری از حرکت فرش بر روی سرامیک وجود دارد که با مراجعه به مقاله راه کارهایی برای جلوگیری از سر خوردن فرش می توانید از آن ها اطلاع کنید.

جابه جایی فرش در اتاق ها

جابه جایی ففرش در اتاق ها

هر چند وقت یک بار جای فرش های خود را عوض کنید به طور مثال فرش اتاق نشیمین را با فرش مهمان خانه تعویض کنید. فرش هایی که در قسمت های پر رفت و آمد خانه پهن شده اند را، یکبار در سال 180 درجه بچرخانید زیرا با این کار ظاهر فرش حفظ و کمتر دچار ساییدگی می شود هم چنین در نگهداری از فرش ماشینی موثر است.

از بین بردن لکه های فرش

هر چه سریعتر لکه ها را از بین ببرید

برای از بین بردن لکه ها هر چه زودتر اقدام کنید! زیرا تعلل در این کار مساوی با نابودی فرش شماست.

نکته: قبل از اینکه تصمیم به شستن فرش خود گرفتید لکه ها را پاک کنید زیرا برخی از لکه ها مانند لکه چای، روغن و آدامس پس از شستن فرش تثبیت می شوند.

برای پاک کردن انواع لکه ها از روی فرش می توانید به مقاله روش های برداشتن لکه از روی فرش مراجعه کنید.

نحوه قرار گیری صحیح فرش 

نحوه قرار گیری فرش در خانه


طول و عرض فرش های ماشینی باید متناسب با محل قرار گیری باشد البته قانونی که در بین طراحان دکوراسیون رایج است این است که فرش های بزرگ بهتر است 45 سانتی متر از لبه دیوار فاصله داشته باشند البته این قضیه بیشتر برای فضاهای بزرگ به کار گرفته می شوند اما برای فضاهای کوچک 20 سانتی متر فاصله کافی است. تمام این قوانین به دلیل است که فرش تا نخورد زیرا این کار سبب شکستگی فرش می شود. 

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع ما خواندن مقاله بعد از خرید فرش به چیدمان آن نیز دقت کنید مراجعه کنید.

شستشوی صحیح فرش ماشینی

شستشوی صحیح فرش ماشینی

تیم نویسندگان مدرن فرش درباره روش های شستشوی فرش ماشینی قبلا مطلبی کامل تهیه کرده است ما در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم:

قبل از شستشو حتما فرش را جارو بزنید.

برای شستشوی فرش حتما از شامپو فرش استفاده کنید.

بهترین زمان شستشو برای فرش ماشینی اواخر بهار و تابستان می باشد.

حتما بعد از شستن فرش، آب را به طور کامل از آن خارج کنید زیرا باقی مانده آب در فرش باعث زرد شدن ریشه ها و پوسیدگی فرش می شود.

اگر فضای لازم برای شستشو فرش را ندارید بهتر است این کار را به یک شرکت قالیشویی معتبر بسپارید.

رعایت اصول در هنگام حمل فرش 

رعایت اصول در هنگام حمل فرش


در هنگام جابه جایی فرش اگر وسیله ای مانند مبل یا میز روی فرش قرار دارد ابتدا آن را بلند کنید و سپس اقدام به حمل و جابه جایی فرش کنید.

بهتر است برای جابه جایی فرش آن را لوله کنید(مقاله نحوه صحیح تا زدن فرش مدرن در این زمینه به شما کمک زیادی می کند). چون در صورت تا کردن به تار و پود فرش آسیب زده می شود، زمانی که فرش خود را لول کردید بوسیله طناب دو طرف فرش را ببندید تا فرش در هنگام جابه جایی باز نشود.

از کاورهای پارچه ای برای بسته بندی فرش استفاده کنید زیرا کاورهای نایلونی باعث نم و رطوبت فرش می شوند.

اصول انبارداری و جلوگیری از بید فرش 

اصول انبارداری و جلوگیری از فرش


نرسیدن هوا به  می تواند باعث پوسیدگی و بیدخوردگی فرش شود به همین دلیل اگر برای انبار کردن فرش از کاور مخصوص استفاده کرده اید بهتر است هر چند وقت یکبار آن را از کاور دربیاورید و فرش را در هوای آزاد، کامل پهن کنید تا هوا بخورد.

جابه جایی اجسام سنگین از روی فرش

جابه جایی اجسام سنگین از روی فرش

وسایلی مانند پایه مبل، کمد و یا صندلی را نباید مستقیم روی فرش قرار داد اگر مجبور به این کار شدید برای زیر پایه ها از یک قطعه طلق یا فوم فشرده استفاده کنید و هر چند وقت یکبار وسایل را جابه جا کنید.

نحوه مراقبت از ریشه ها و کناره ها

نحوه مراقبت از ریشه های فرش ماشینی

ریشه فرش یکی از قسمت های مهم فرش می باشد و بیشتر از قسمت های دیگر فرش در معرض آلودگی و پوسیدگی قرار دارد به همین دلیل مراقبت از ریشه فرش اهمیت بالایی دارد. برای تمیز کردن قسمت های ریشه فرش ابتدا با کمک جارو برقی گرد و غبار را از حاشیه فرش تمیز کنید و سپس بوسیله یک ابر و یا اسفنج و هم چنین مقداری شامپو فرش، ریشه های فرش ماشینی خود را بشویید و در آخر با پهن کردن پارچه ای خشک زیر ریشه های فرش، به خشک شد آن کمک کنید.

نکته: در هنگام شستشو دقت کنید تا رطوبت به داخل فرش نفوذ نکند اگر این اتفاق افتاد با باز گذاشتن درب و پنجره ها و یا روشن کردن پنکه باعث خشک کردن سریع فرش شوید.

تفاوتی ندارد که ریشه فرش از چه نوعی می باشد در هر صورت محافظت از آن ضروری است زیرا با مراقبت صحیح از ریشه فرش می توان از پوسیدگی فرش جلوگیری کرد و عمر فرش را افزایش داد.

 

نظرات کاربران

کد امنیتی